Prijzen in de horeca stijgen met soms wel veertig procent en dit is nodig

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Horeca-eigenaren verhogen hun prijzen soms wel met veertig procent. De producten die zij nodig hebben zijn allemaal veel duurder geworden. Dit meldt het AD.

Ria Farhat, eigenaar van de Drie Wijzen in Amsterdam-Oost, geeft aan het ook verschrikkelijk te vinden. Vlees is bijvoorbeeld ontzettend duur geworden. Eerst moest de zaak de prijs voor spareribs noodgedwongen verhogen naar 16,50 euro, maar inmiddels moeten klanten al meer dan 20 euro neerleggen voor het gerecht.

Inkoop en personeelstekort

De horeca worstelt niet alleen met de inkoop van producten, maar ook met het vinden van het juiste personeel, aldus Pim Evers, voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De psychologische prijsgrens voor een fluitje is voor hen drie euro, maar bijna alle zaken in Amsterdam vragen 3,80 euro tot 4 euro.

Geen geklaag

Tot nu toe klagen de gasten nog niet. Waarschijnlijk komt het omdat zij er op voorbereid zijn, aldus Farhat. Eerst kwam het door corona en nu door de oorlog in Oekraïne: het is verklaarbaar. In de supermarkt hebben klanten daarnaast hetzelfde probleem.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer