Coronapas blijft langer geldig in de Europese Unie, Kuipers bepaalt in Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De Europese coronapas blijft tot juli 2023 geldig. Dit hebben het Europees Parlement en de Europese lidstaten gisteravond besloten. Over de uiteindelijke beslissing moet nog worden gestemd. Dit meldt WNL.

De pas wordt gebruikt om mensen te controleren of zij gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld van het coronavirus zijn. Als dit zo is, krijgen zij toegang tot evenementen of mogen zij reizen.

QR-code

In bepaalde lidstaten in de Europese Unie is het niet meer nodig om een coronapas te hebben, zoals in Spanje en Italiƫ. Wel staat de QR-code genoemd in de langetermijnstrategie van het Nederlands kabinet in een slecht scenario om de horeca open te laten houden.

Ernst Kuipers

Hier is nog geen overeenstemming over in Den Haag. Mocht het weer uit de hand lopen met het coronavirus, dan is het aan minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid om te besluiten welke maatregelen genomen worden. Zorgjournalist van EW Magazine Marieke Ten Katen plaatst daarbij wel de kanttekening dat Kuipers hiervoor een meerderheid moet hebben in de Tweede Kamer.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer