Indonesisch restaurant The Raffles in Den Haag lijkt gelukkig gered te zijn

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het Indonesische restaurant The Raffles in Den Haag wordt binnenkort overgenomen. De nieuwe eigenaar is een grote naam uit de horecabranche. Vorige week kwam nog naar buiten dat de zaak mogelijk gesloten zou worden. Dit meldt Omroep West.

De nieuwe eigenaren worden zeer waarschijnlijk Glenn en Anneke van Leeuwen. Zij hebben al een gerenommeerd restaurant genaamd Seinpost Indonesia in Scheveningen, Den Haag en Zoetermeer. Aan hun imperium willen zij nu ook restaurant The Raffles toevoegen.

The Raffles

In de zaak staat de West-Javaanse keuken centraal. Het restaurant bestaat al bijna dertig jaar. De Van Leeuwen geven aan dat de naam en de kaart hetzelfde blijven, omdat de gasten speciaal daarvoor komen. Ook de chef-kok Vichai Boonyuen blijft. Alleen het interieur wordt een beetje opgefrist.

Van Leeuwen is geen onbekende in de horecabranche in Den Haag en de omgeving. In totaal heeft Glenn al zeker vijftien zaken in de sector gehad, altijd in de Franse keuken met een Indonesische slag.

Multiple sclerose

Het gezicht van The Raffles, Frank Deuning, moet het gas terugnemen vanwege de ziekte multiple sclerose. Wel zal hij op de achtergrond betrokken blijven, want hij is een van de beste sommeliers van Nederland, aldus Rob Lindeman, een stille vennoot van The Raffles.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer