MKB-Nederland maakt zich zorgen om ondernemers met fikse coronaschulden

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
MKB-Nederland maakt zich zorgen over ondernemers die overeind moeten blijven ondanks hun forse coronaschulden. Uit het nieuwe SRA-rapport blijkt dat de horeca vergeleken met het jaar voor de coronacrisis nog altijd niet op het oude niveau zit. Dit meldt Taxence.

Het afgelopen jaar heeft het mkb ten opzichte van het jaar ervoor een omzetstijging van ruim tien procent gehad. Daarnaast is de winst ook met bijna 38 procent gestegen. Dit is echter een gemiddelde, want er zitten aanzienlijke verschillen tussen de verschillende branches.

Aandacht voor ondernemers

Voorzitter Vonhof van MKB-Nederland geeft aan dat het kabinet aandacht moet blijven hebben voor de groep ondernemers die nog altijd grote coronaschulden hebben. Ondernemers staan momenteel op het punt om flink te investeren, want digitalisering en robotisering vanwege het personeelstekort zou de branche een nieuwe impuls moeten geven. Om echter aan de investeringen te kunnen voldoen, wordt er veel van de sector gevraagd.

Omzetstijging

De omzet steeg het sterkst in de industrie, namelijk met 20,8 procent. De horeca kende een omzetstijging van 11,4 procent.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer