FNV Horeca maakt zich zorgen om werkdruk als gevolg van personeelstekort

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De vakbond FNV Horeca maakt zich zorgen om de werkdruk in de branche als gevolg van het personeelstekort. Veel vaste medewerkers in de horeca hebben door de aanhoudende ongezonde hoge werkdruk de sector verlaten. Dit meldt Entree Magazine.

Het aantal vacatures in de horeca is nog nooit zo hoog geweest volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). FNV Horeca geeft aan dat het van belang is dat de eisen en behoeften van werknemers voortaan centraal staat, zodat de medewerkers behouden worden en nieuwe mensen aangetrokken worden.

Personeel behouden

Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, had verwacht dat werkgevers alles uit de kast zouden trekken om het personeel dat zij nog hebben te behouden. In de praktijk blijkt dit niet zo te zijn. Oudere ervaren potentiële medewerkers worden geweerd en er wordt vrijwel alleen maar gekeken naar jonge goedkope arbeidskrachten tot 21 jaar.

Kortetermijnoplossing

Deze groep vertrekt vaak snel weer, waardoor het een kortetermijnoplossing is voor het personeelstekort. De loonkosten van de oudere ervaren potentiële werknemers zijn inderdaad hoger, maar daarover stelt Vlek dat zij ook veel meer opleveren. Vlek vindt dat de mensen die dit niet inzien, niet mogen klagen over het personeelstekort.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer