Eigenaar restaurant Pavarotti verhoogt prijzen met vijftien procent

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
René Bogaart, de eigenaar van onder andere restaurantketen Pavarotti, heeft zijn prijzen met vijftien procent verhoogd. De horecaondernemer zegt er niet aan te ontkomen. Dit meldt Entree Magazine.

Volgens Bogaart is de wereld aan het veranderen. Dagelijks krijgt hij e-mails binnen van leveranciers die met lood in hun schoenen melden dat hun prijzen zijn verhoogd. Het gaat om een gemiddelde prijsstijging van twintig tot dertig procent, maar de prijs van kipfilet van de slager is volgens Bogaart met 32 procent gestegen.

Stijging salaris

Bogaart heeft zevenhonderd arbeidskrachten in dienst. Om deze tevreden te houden, heeft hij noodgedwongen het salaris met tien procent omhoog gegooid. De horecaondernemer geeft aan dat hij eerst raar werd aangekeken door andere horecaeigenaren, maar Bogaart geeft aan dat hij geen andere keuze heeft. Sollicitanten vragen tegenwoordig meer vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. De horecasector concurreert met kantoorbanen waar werknemers om vijf uur al klaar zijn. In de horeca is dit niet mogelijk. Naast de kosten voor personeel is Bogaart ook veel geld kwijt aan de energierekening.

Zaak sluiten

De horecaondernemer geeft aan dat hij er niet aan ontkomt om zijn prijzen te verhogen. Als hij het niet zou doen, zou de tent net zo goed kunnen sluiten, aldus Bogaart. Het is niet meer mogelijk om voor tien euro bij Pavarotti te eten. Aan het begin van het jaar verhoogde hij alle gerechten al met circa zeven procent. Onlangs deed hij dit weer, waardoor de prijzen inmiddels met ongeveer vijftien procent zijn gestegen in slechts een paar maanden tijd.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer