Horecapersoneel overweegt om hun baan op te zeggen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Vier op de tien werknemers in de horeca overweegt om hun baan op te zeggen, blijkt uit een onderzoek van managementplatform Quincyx. Dit komt door diverse redenen zoals onregelmatige werktijden en een hoge werkdruk waardoor werknemers veel stress ervaren. Dit meldt het AD.

Voor het onderzoek werden 10.500 werknemers in de horeca, zorg, retail en logistiek uit tien landen ondervraagd. De landen die meededen aan het onderzoek zijn: Verenigde Staten, Denemarken, Verenigd Koninkrijk, Finland, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk en Nederland. In Nederland werden 1500 werknemers uit de vier branches ondervraagd.

Nadelen werk

In de bovengenoemde sectoren zijn onregelmatige werkuren gewoon. Veel werknemers weten ook dat dit te verwachten is in hun sector, maar overwegen toch om hun baan op te zeggen om die reden.

Naast onregelmatige werktijden breekt het de werknemers ook dat zij veel stress ervaren op hun werk. Daarnaast geeft 19 procent van de ondervraagden aan dat zij willen stoppen met hun baan vanwege het ontbreken van een loonsverhoging. Ook geeft 17 procent aan dat er weinig tot geen doorgroeimogelijkheden zijn.

Andere baan

De werknemers in de vier branches voelen zich al jaren ondergewaardeerd. De drempel om een nieuwe baan te zoeken is nu aanzienlijk lager door de krappe arbeidsmarkt. Zo’n 73 procent van de ondervraagden geeft aan overtuigd te zijn dat zij makkelijk een andere baan kunnen vinden. 

Door: Nationale Horecagids