In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De meeste gasten in een restaurant hebben geen persoonlijk contact met de chef-kok die hun eten bereidt. In Almere bij Jalil Bekkour in zijn eigen keuken kan dit wel. Daar kunnen gasten live toekijken hoe de kok hun diner bereidt. Dit meldt Omroep Flevoland.

Bekkour liet zijn eigen restaurant achter om thuis te kunnen koken voor zijn gasten. Hij was het beu om werkweken van 90 uur te draaien. De chef-kok wilde weer plezier krijgen in het koken en creatief zijn. Hiervoor was het voor hem nodig om terug te gaan de basis.

De chef-kok werd geïnspireerd door een documentaire over de kok Anthony Bourdain. In de uitzending kookte Bourdain voor een klein groepje gasten. Bekkour werd enthousiast van dit idee en besloot het zelf ook te doen. Dat de gasten voortdurend op zijn vingers kijken, vindt de chef-kok geen probleem. Hij heeft de afgelopen twintig jaar in de horeca leerlingen gehad die dit ook moesten doen.

Wisselend menu

Bij Bekkour in zijn thuis-restaurant hangt het af van de natuur wat er op het menu staat. Gasten kunnen iedere twee tot drie weken kiezen uit iets anders. Voorheen was het slechts een kwestie van bellen en de ingrediënten ophalen. Tegenwoordig moet de chef-kok alles van tevoren plannen, omdat hij met micro-seizoenen werkt.

Alle ingrediënten komen van dichtbij, behalve de specerijen in de gerechten. Zo plukt hij eetbare bloemen uit zijn eigen tuin. Daarom moet de chef-kok nu een zaaischema maken en met lokale leveranciers communiceren wie wat heeft.

Hoewel deze aanpak in een zekere zin lastiger is om mee te werken, haalt Bekkour hier meer voldoening uit.

Door: Nationale Horecagids