Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Almere kun je live toekijken hoe een chef-kok voor jou kookt
De meeste gasten in een restaurant hebben geen persoonlijk contact met de chef-kok die hun eten bereidt. In Almere bij Jalil Bekkour in zijn eigen keuken kan dit wel. Daar kunnen gasten live toekijken hoe de kok hun diner bereidt. Dit meldt Omroep Flevoland.

Bekkour liet zijn eigen restaurant achter om thuis te kunnen koken voor zijn gasten. Hij was het beu om werkweken van 90 uur te draaien. De chef-kok wilde weer plezier krijgen in het koken en creatief zijn. Hiervoor was het voor hem nodig om terug te gaan de basis.

De chef-kok werd geïnspireerd door een documentaire over de kok Anthony Bourdain. In de uitzending kookte Bourdain voor een klein groepje gasten. Bekkour werd enthousiast van dit idee en besloot het zelf ook te doen. Dat de gasten voortdurend op zijn vingers kijken, vindt de chef-kok geen probleem. Hij heeft de afgelopen twintig jaar in de horeca leerlingen gehad die dit ook moesten doen.

Wisselend menu

Bij Bekkour in zijn thuis-restaurant hangt het af van de natuur wat er op het menu staat. Gasten kunnen iedere twee tot drie weken kiezen uit iets anders. Voorheen was het slechts een kwestie van bellen en de ingrediënten ophalen. Tegenwoordig moet de chef-kok alles van tevoren plannen, omdat hij met micro-seizoenen werkt.

Alle ingrediënten komen van dichtbij, behalve de specerijen in de gerechten. Zo plukt hij eetbare bloemen uit zijn eigen tuin. Daarom moet de chef-kok nu een zaaischema maken en met lokale leveranciers communiceren wie wat heeft.

Hoewel deze aanpak in een zekere zin lastiger is om mee te werken, haalt Bekkour hier meer voldoening uit.

Door: Nationale Horecagids

13 september '25 ( 9:20)

De Pizzabakkers sluit panden in Amsterdam

In Amsterdam zijn vier panden voor een halfjaar gesloten, daartoe besloot de locoburgemeester vrijdag. Het gaat om filialen van De Pizzabakkers, twee op de Plantage Kerklaan, een op de Overtoom en een op de Haarlemmerdijk. De pizzaketen is de laatste tijd meerdere keren doelwit geweest van explosies.

28 augustus '25 ( 8:32)

Zuivel en vlees komende jaren nog duurder vanwege kleinere veestapel

Zuivelproducten, zoals kaas, melk en boter, evenals vleesproducten in de supermarkt worden naar verwachting de komende jaren nog duurder door de krimp van de Nederlandse veestapel, zegt ABN AMRO. Volgens de bank raakt de zuivel- en vleessector verstoord doordat steeds meer boerenbedrijven gebruikmaken van beëindigingsregelingen. "Het aanbod van vlees en melk van Nederlandse bodem daalt, wat een prijsopdrijvend effect heeft", staat in een sectorrapport van de bank.

28 augustus '25 ( 8:32)

Dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam komt abrupt tot een einde

De dinnershow Mamma Mia! The Party in Rotterdam stopt. Dat heeft het Zweedse bedrijf Pophouse Entertainment, dat door ABBA-lid Björn Ulvaeus is opgericht, in een verklaring laten weten. "Na een jaar voor uitverkochte zalen in Rotterdam te hebben gespeeld, moeten we bevestigen dat het doek valt voor de optredens van Mamma Mia! The Party" in de stad, aldus Pophouse Entertainment.

26 augustus '25 ( 8:34)

Vakbonden CNV en FNV 'verrast' over overname Douwe Egberts en Pickwick door Amerikanen

CNV en FNV zijn "verrast" over de overname van Douwe Egberts-moederbedrijf JDE Peet's door het Amerikaanse Keurig Dr Pepper die maandagochtend werd bekendgemaakt. De vakbonden hebben vragen over de toekomst van Nederlandse vestigingen van JDE Peet's door die overname ter waarde van 15,7 miljard euro.

18 augustus '25 (10:12)

Manager onterecht beschuldigd van diefstal krijgt ruim 20.000 euro van restaurant

Een 38-jarige oud-manager van het Koreaanse restaurant Kim’s So in Amsterdam kreeg in februari 2025 een schok: ze werd van diefstal van ruim 6.500 euro aan fooi beschuldigd en op staande voet ontslagen. Haar baas dreigde zelfs met een aangifte bij de politie. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

10 augustus '25 (13:36)

Turkse vorstschade kan voor flink duurdere hazelnootproducten zorgen

Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.

08 augustus '25 (12:59)

Voedselprijzen wereldwijd op hoogste niveau in twee jaar

De wereldwijde voedselprijzen zijn in juli gestegen naar het hoogste niveau in ruim twee jaar. De stijging wordt aangejaagd door hogere prijzen voor vlees en plantaardige oliën, meldt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

07 augustus '25 ( 8:32)

Kasteelt geeft boost aan aardbeien: oogst verdubbeld in 15 jaar

De aardbeienoogst in Nederland is in vijftien jaar verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit komt vooral doordat meer aardbeien onder glas en plastic tunnels worden geteeld. De totale teeltoppervlakte van aardbeien is in dezelfde periode met ruim 15 procent gedaald, tot 1400 hectare.

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.