Loopingrestaurant en hotels van Europapark in de prijzen

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min

RUST - Met ook in 2011 meer dan vier miljoen bezoekers is het Europapark in het Duitse Rust het best bezochte attractiepark ter wereld. Momenteel maakt het park zich op voor de opening op 31 maart.

Terwijl er hard wordt gewerkt aan een nieuwe achtbaan en een nieuw themahotel, sleept het park een aantal mooie onderscheidingen in de wacht. Deze werden toegekend door branchegenoten én door gasten van Europapark.

In november, ontving Europapark een "Brass Ring-Award" voor het trainingsprogramma voor haar medewerkers. Een paar weken later werd in Italië de "Parksmania-award" in ontvangst genomen. De grootste Italiaanse attractiepark-community riep het park opnieuw uit tot beste attractiepark van Europa.

Foodlooprestaurant
Onlangs is ook bekend geworden dat het park voor zijn Foodlooprestaurant de "Award for Outstanding Achievement" in maart in ontvangst mag komen nemen. Foodloop is het eerste loopingrestaurant ter wereld. De gerechten komen via een achtbaan op je tafeltje.

Hotels in de prijzen
Europa-Park heeft aan de rand van het attractiepark vier bijzondere themahotels. Hier overnachten de gasten in Spaanse, Italiaanse of Portugese stijl. Alle hotels hebben viersterren en twee zelfs een viersterren-superior status. Maar liefst drie hiervan vielen in de prijzen bij beoordelingssite "HolidayCheck".

Hotel Colosseo won de prijs in de categorie "Familiehotels" en behoort daarmee tot een van de 99 beste hotels ter wereld! Ook de hotels Santa Isabel en Castillo Alcazar werden samen met 389 andere hotels in de wereld uitgeroepen tot "Tophotel".

De toekenningen vonden plaats op basis van de meer dan 530.000 hotelbeoordelingen die hotelgasten gaven op "HolidayCheck". 99 procent van de gasten die in Hotel Colosseo verbleven bevelen dit hotel aan. Onlangs kwam Colosseo ook op een andere beoordelingssite (Tripadvisor) als een van de 20 beste hotels in Duitsland uit de bus.

In december ontving het park van een vaktijdschrift ook nog de "Family-Cup" voor beste familiehotel in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

© Nationale Horecagids