Verbunt Wijnkopers kiest voor Van Opzeeland

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min

TILBURG - Vanaf 1 februari verzorgt Van Opzeeland uit Hedel de volledige distributie voor Verbunt Wijnkopers uit Tilburg. Door de overstap naar retail-distributiespecialist Van Opzeeland verwacht Verbunt Wijnkopers de service aan haar afnemers verder te kunnen verbeteren.

Van Opzeeland won een tender waarvoor 20 logistieke dienstverleners waren uitgenodigd. De klanten van Verbunt zijn met name de wijnspeciaalzaken die zijn aangesloten bij de Wijnkring, slijters, horecabedrijven en groothandels. Om de wijnen onveraccijnsd te kunnen opslaan, heeft Van Opzeeland een vergunning voor een AGP (accijnsgoederenplaats) aangevraagd en gekregen.

Levering via rolcontainers
Eén van de grote voordelen van de nieuwe samenwerking is de mogelijkheid om kleinere orders te leveren met rolcontainers. Van Opzeeland zet dit al langer effectief en succesvol in voor klanten in andere branches.

24-uursleveringen
Een tweede verbetering is de mogelijkheid tot 24-uurs leveringen. Deze service wordt gestart voor de Wijnkring winkels. Later zal worden bekeken of deze service kan worden uitgebreid.

Reactie Verbunt Wijnkopers
Ruud van der Meijden, manager back office en projectleider: "Goede logistiek is voor ons van essentieel belang omdat wij klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan. Wij meten onze logistieke prestaties met behulp van KPI's op het gebied van order-, voorraad- en leverbetrouwbaarheid. Op al deze fronten verwachten wij een substantiële verbetering van onze performance."

© Nationale Horecagids