Consumenten moeten dierlijke eiwitten vaker gaan inruilen voor plantaardige

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het voedselbeleid in Nederland moet op de schop. De bedoeling is dat consumenten dierlijke eiwitten vaker gaan inruilen voor plantaardige eiwitten. Dit meldt Foodbusiness.

Om het doel te kunnen bereiken, zullen consumenten vaker in verleiding moeten worden gebracht om voor een plantaardige variant te gaan. De horeca, catering en supermarkten moeten hier ook hun verantwoordelijkheid in nemen, aldus Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Duurzaam besluit

De verschuiving van dierlijke naar plantaardige eiwitten is volgens Staghouwer goed voor de gezondheid. Daarnaast is het ook duurzaam. Het doel van het beleid is om de consumenten voor de helft plantaardige eiwitten te laten eten. Op dit moment is dit 40 procent. Door minder dierlijke eiwitten te eten, nemen de broeikasgasemissies ook af met 10 tot 15 procent, aldus Staghouwer. 

Heffing op vlees

Eerder werd al bekendgemaakt dat Staghouwer wil onderzoeken of er een heffing kan komen op vlees. De opbrengst zou in dat geval gaan naar de agrarische sector om de productie biologisch of duurzaam te maken.

Door: Nationale Horecagids