Horecaondernemers in deze plaatsen mogen wél hun terrassen verruimen

Door Redactie Nationale Horecagids
7 min
De verruiming van de terrassen is een onderwerp dat de laatste tijd vaak in het nieuws is. In sommige gemeenten mogen horecaeigenaren namelijk niet meer voor een ruimere opstelling gaan, terwijl dit op andere plaatsen wel mag. In de onderstaande plaatsen kunnen de ondernemers opgelucht ademhalen, want zij mogen wél weer voor een ruimere opstelling gaan. Dit melden Parkstad Actueel, de Gelderlander en Haarlems Weekblad. 

Heerlen

In de gemeente Heerlen mogen horecaondernemers de terrassen tot 1 april 2024 uitbreiden. Dat is een verlenging van twee jaar. Het besluit is genomen om de ondernemers te ondersteunen, omdat velen het zwaar hebben getroffen door de coronapandemie.

Deventer

Horecaeigenaren in Deventer mogen tot en met 31 mei 2022 ruimere terrassen opzetten. Daarna volgt de zogeheten evenementenopstelling vanwege de Zomerkermis, maar als deze voorbij is moeten de zaken weer naar de oorspronkelijke opstelling.

Ondernemers en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben een verzoek bij de gemeente ingediend om de voormalige terrasopstelling te laten onderzoeken. Zij willen dat er meer ruimte komt op de terrassen.

Goes

De horecaondernemers in Goes mogen dit seizoen hun terrassen uitbreiden. Zij zijn hier blij mee, want het geeft hen ademruimte. Toch blijft het Café Nationaal in Goes voorzichtig met het neerzetten van extra tafels. Het bedrijf wil eerst roeien met de riemen die zij hebben, want het blijft onzeker hoe de herfst gaat uitpakken. Daarom zullen de tafels in ongeveer dezelfde hoeveelheid als vorig jaar worden neergezet.

Oss

In het centrum van Oss kunnen eigenaren van horecazaken tot 1 oktober hun terrassen weer vergroten. Dit besluit werd in eerste instantie genomen vanwege het kunnen waarborgen van de anderhalve meter tussen de gasten. Hoewel dit niet meer verplicht is, blijft het besluit staan. Ondernemers kunnen de omzet die zij hebben misgelopen op die manier inhalen.

Haarlem

Ook in Haarlem mogen horecaondernemers dit jaar hun terrassen uitbreiden, zodat zij hun omzet kunnen inhalen. In eerste instantie was de bedoeling dat de eigenaren van de zaken vanaf dit jaar weer terug zouden gaan naar hun oorspronkelijke terrasopstelling. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om te verlengen tot 1 oktober.

Door: Nationale Horecagids