Mkb-ondernemers twintig miljard euro belastingschuld

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Inmiddels is de belastingschuld van mkb-ondernemers opgelopen tot twintig miljard euro. Stichting Coronaclaim MKB wil dat de overheid het saneert. Dit meldt De Ondernemer.

Naast de belastingschuld is er ook sprake van zes miljard euro aan extra leningen en ingeteerd vermogen. Ook zou er circa dertig miljard euro aan inkomen gemist zijn tijdens de coronacrisis.

De mede-initiatiefneemster Pascale Petiet geeft aan dat veel mkb-ondernemers hun spaarrekeningen hebben moeten plunderen. Daarnaast zouden zij ook regelingen voor de betalingen hebben moeten treffen met zowel verhuurders als andere kredietverstrekkers. Ook hebben veel bedrijven een lening moeten aangaan bij familie en vrienden.

Mogelijke faillissementen

De totale belastingschuld van de mkb-ondernemers staat gelijk aan 5,8 procent van de rijksbegroting. De stichting vindt dat de balans opgemaakt moet worden na twee jaar en dat de rekening moet worden verdeeld. Zonder compensatie komt er waarschijnlijk een gevolg van faillissementen aan, dat vervolgens weer impact heeft op andere ondernemingen.

Bron: Nationale Horecagids