Horeca teleurgesteld, wel positief over toezegging nieuwe steun

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt de verplichte sluitingstijd die demissionair premier Mark Rutte heeft aangekondigd "teleurstellend". Maar de beloofde nieuwe coronasteun voor ondernemers en het feit dat restaurants en cafés vanaf zaterdag pas om 20.00 uur dicht moeten, en niet zoals werd gevreesd om 19.00 uur, helpen volgens KHN-voorzitter Robèr Willemsen "om het sentiment wat milder te maken".

Voorafgaand aan de coronapersconferentie zei KHN nog dat veel horecazaken zich waarschijnlijk niet aan een vervroegde sluitingstijd zouden gaan houden. Willemsen durft na afloop niet te zeggen hoe zijn achterban zal reageren. Wel weet hij dat er "veel woede en verdriet" leeft bij horecaondernemers. Hij noemt de aankondigingen van vrijdagavond "niet onderbouwde maatregelen die de branche keihard raken".

Toch zal KHN volgens Willemsen nooit leden gaan oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Ook ziet hij vooralsnog geen aanleiding om naar aanleiding van de coronamaatregelen weer naar de rechter te stappen. Een eerder aangespannen bodemprocedure loopt nog, geeft hij daarbij aan. De brancheorganisatie wil komende dagen verder praten met het kabinet. Daarbij wil Willemsen vooral inzetten op het nog wat verder oprekken van de sluitingstijd. "Wij hebben er wel wat ideeën over hoe je dat het beste kan doen."

Door: ANP