Jumbo introduceert dinerboxen van topkok Soenil Bahadoer

Door Redactie Nationale Horecagids
7 min
Dit voorjaar biedt Jumbo culinaire fijnproevers in een handomdraai een heerlijk driegangendiner voor twee personen op tafel met de dinerboxen van tweesterrenchef Soenil Bahadoer. Op het menu staan verfijnde gerechten die helemaal passen bij de stijl van de ‘Spicy Chef’. Met heerlijke subtiel gekruide gerechten, geïnspireerd op de rijke Surinaamse-Hindoestaanse cultuur die tot zijn culinaire roots behoort. De goedgevulde dinerboxen van Soenil Bahadoer zijn tussen 26 en 28 maart en van 2 april tot en met 4 in april voor 30 euro en 35 euro verkrijgbaar bij alle Jumbo Foodmarkten en bij Jumbo Ton Grimberg in Nuenen. Dit meldt Jumbo in een persbericht. 

Jumbo en tweesterrenchef Soenil willen op sterrenniveau eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Met behulp van de dinerboxen kunnen culinaire fijnproevers een heerlijk diner bereiden dat ze met een paar kleine handelingen zo op tafel zetten. De gerechten zijn binnen een kwartier te bereiden en bestaan uitsluitend uit pure en verse ingrediënten. “Koken is gevoel en passie. Door te koken maak je via de producten en ingrediënten contact met de cultuur waar het vandaan komt. Met deze dinerboxen hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren om de sterrenchef in zichzelf naar boven te laten komen”, vertelt Soenil. “Want het ontwikkelen van je eigen stijl is uiteindelijk het grootste geschenk voor elke chef.”

Genieten op sterrenniveau

De dinerboxen bieden volop inspiratie om een heerlijk driegangendiner met een Surinaamse signatuur en pure ingrediënten op tafel te zetten. Zo heeft de eerste box als voorgerecht Indische makreel met paksoi, venkel, een vleugje kerrie en Vadouvan dressing, gevolgd door Teriyaki kippendijfilet, rijst met citroenblad en sereh in combinatie met Indische boontjes met taugé en een beetje sambal. En nadat dit heerlijke hoofdgerecht op tafel is getoverd, volgt de ultieme ‘finishing touch’: een verrukkelijke Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas. Ook de tweede box bevat alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Om te beginnen met als voorgerecht Tom Kha Kai met shiitake, gemarineerde garnalen en kafirolie. Vervolgens staat als hoofdgerecht Runderrendang met gegrilde witte kool en Atjar, rijst met sereh en citroenblad op het menu, waarna het diner opnieuw kan worden afgesloten met Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas.

Chef van het Jaar

Met zijn restaurant De Lindehof staat Soenil Bahadoer in de Top 5 van Beste Restaurants van Nederland. Vorig jaar werd de tweesterrenchef door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In De Lindehof tilt de meesterkok zijn Surinaams-Hindoestaanse roots naar een tweesterrenniveau. Als kleine jongen werd Soenil namelijk verliefd op de keuken van zijn moeder. Hij doorliep de Franse school en behaalde zelfs een Michelinster, maar uiteindelijk keerde hij terug naar de Surinaamse smaken, geuren en intuïtie van zijn jeugd. Alles met de eenvoudige, maar smaakvolle keuken van zijn moeder als basis, gecombineerd met klassiek Franse technieken.

Om te zien hoe de meesterkok deze gerechten zelf bereidt, is de bereiding van de drie gangen ook op video te bekijken. Dat is mogelijk door de QR-code te scannen op de kaart die in de dinerbox zit. De dinerboxen kunnen desgewenst ook van tevoren via een bestelformulier of telefonisch worden besteld bij de foodmarkten en Jumbo Ton Grimberg in Nuenen.

Door: Nationale Horecagids
Beeld: Jumbo