Just Eat Takeaway en WDP positieve uitschieters op rood Damrak

Door Redactie Nationale Horecagids
1 min
Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway en vastgoedfonds WDP waren vrijdag de positieve uitschieters op het Damrak. Daarbij was de algehele teneur in Europa negatief door zorgen over de leveringen van coronavaccins. Beleggers verwerkten verder een grote reeks aan bedrijfsresultaten en hielden ook hun blik gericht op de beursgekte in de Verenigde Staten, waar kleine beleggers zich via social media achter bepaalde fondsen hebben geschaard.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot de laatste sessie van januari met een verlies van 1,8 procent op 637,11 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 961,37 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen zakten tot krap 2 procent.

Just Eat Takeaway was koploper in de AEX met een winst van 3,5 procent. Van de maaltijdbezorgers is bekend dat deze goede zaken doen in tijden van lockdowns. In de MidKap was WDP de uitschieter met een winst van 4,4 procent. De logistiek vastgoedbelegger lijkt ook van de crisis te profiteren. Doordat de crisis een run op onlinewinkelen heeft veroorzaakt, heeft het bedrijf zijn groeiverwachtingen naar boven toe bijgesteld.

Door: ANP