Restaurant Magazzino start met de Keukenbende
AMSTERDAM - Restaurant Magazzino in Amsterdam start in januari 2012 met het concept "Keukenbende": elke zondagmiddag opent het restaurant de deuren van haar keuken speciaal voor kinderen van acht tot vijftien jaar. Die gaan onder begeleiding kokkerellen terwijl hun ouders genieten van een lazy sunday in het sfeervolle restaurant aan het IJ.
Na afloop van de kookles serveren de jonge chefs hun gerechten aan hun ouders en schuiven vervolgens gezellig aan. Een leuke, leerzame én smakelijke besteding van de zondagmiddag.
Kinderen koken zelf
Dat kinderen het leuk vinden om te koken, dat weten ook veel ouders en blijkt onder meer uit het succes van het tv-programma Junior MasterChefs, een zoektocht naar jong kooktalent. Martijn van den Elzen en Pepijn Rijks van restaurant Magazzino in Amsterdam besloten iets te doen met dit gegeven.
Hoe werkt het?
De chefs in spé worden tijdens de Keukenbende door échte chefs ontvangen in de kookstudio terwijl hun ouders in het naastgelegen Magazzino kunnen genieten van mooie wijn en relaxte muziek. Nadat de kookschorten zijn omgegaan krijgen de kinderen instructie over de keukenregels en basistechnieken, wordt er een taakverdeling gemaakt.
Vervolgens worden de gerechten besproken en gaan ze aan de slag, uiteraard onder professionele begeleiding. De taken kunnen rouleren of uit meerdere onderdelen bestaan, afhankelijk van de grootte en samenstelling van de groep en de bereidingswijze van het gerecht. Iedere zondag staat er een ander gerecht op het menu: antipasti bijvoorbeeld, of toetjes.
Na het koken is het tijd om de borden op te maken en te serveren in het restaurant.
Klik hier voor meer informatie.
© Nationale Horecagids