11 november 2011 om 13:01
< 1 min lezen

Borgesius meest klimaatneutrale restaurant

UTRECHT – Vanaf vandaag gaat restaurant Borgesius klanten klimaatneutrale menu’s en drankjes aanbieden. Het restaurant heeft samen met FairClimateFund de CO2-uitstoot berekend. Dat meldt Ode Magazine.

Borgesius is al enige tijd bezig met het reduceren van de CO2 uitstoot en is vanaf vandaag zeker de meest klimaatneutrale horecalocatie. Vandaag is het de dag van de Duurzaamheid, wat het restaurant een mooie gelegenheid vindt om 100 procent klimaatneutraal te worden.

Het restaurant werkt met led verlichting, watervrije urinoirs, duurzame leveranciers, en een beleid voor afvalbeperking.

“Door als restaurant klimaatneutraal te worden werken we met onze klanten aan een beter klimaat en steunen we mensen in ontwikkelingslanden”, aldus horecamanager Gijs Jan Pellen van Borgesius.

“Dankzij onze compensatie geven we mensen in India en Zuid-Afrika de mogelijkheid klimaatvriendelijk en gezonder te koken en dat past natuurlijk goed bij ons restaurant.”

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland