Borgesius meest klimaatneutrale restaurant
UTRECHT - Vanaf vandaag gaat restaurant Borgesius klanten klimaatneutrale menu's en drankjes aanbieden. Het restaurant heeft samen met FairClimateFund de CO2-uitstoot berekend. Dat meldt Ode Magazine.
Borgesius is al enige tijd bezig met het reduceren van de CO2 uitstoot en is vanaf vandaag zeker de meest klimaatneutrale horecalocatie. Vandaag is het de dag van de Duurzaamheid, wat het restaurant een mooie gelegenheid vindt om 100 procent klimaatneutraal te worden.
Het restaurant werkt met led verlichting, watervrije urinoirs, duurzame leveranciers, en een beleid voor afvalbeperking.
"Door als restaurant klimaatneutraal te worden werken we met onze klanten aan een beter klimaat en steunen we mensen in ontwikkelingslanden", aldus horecamanager Gijs Jan Pellen van Borgesius.
"Dankzij onze compensatie geven we mensen in India en Zuid-Afrika de mogelijkheid klimaatvriendelijk en gezonder te koken en dat past natuurlijk goed bij ons restaurant."
© Nationale Horecagids