Urker restaurant door Europa geselecteerd als duurzaam voorbeeld
URK - Restaurant "De Boet" uit Urk is door de Europese Commissie is geselecteerd als voorbeeldproject om de visserijsector in de toekomst een meer duurzaam perspectief te bieden.
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economie, duurzaamheid en vitaal platteland feliciteert de eigenaren van het restaurant, Zwanie en Cees Kramer van harte met deze uitverkiezing.
Restaurant De Boet heeft via de provincie Flevoland een beroep gedaan op een nieuwe Europese maatregel, waarmee Europese subsidie uit het Europees Visserij Fonds beschikbaar kwam. Deze subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren vanuit de visserijgemeenschap zelf die verwant zijn aan de vissector, maar een bredere economische basis hebben. Hiermee wil ‘Europa' de duurzame ontwikkeling van visserijgebieden stimuleren.
Op de bovenverdieping van het restaurant is een kookstudio, loungeruimte en een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, recepties, presentaties, workshopdiners, cursussen, thema-avonden en food fotografie gerealiseerd. Door samen te werken met de Urker vissers en Urker visbedrijven wordt via het restaurant kennis van en over het product "vis" overgebracht op de gasten. Zij werken ook samen op het gebied van promotie en toerisme om door middel van het aanbieden van arrangementen de toerist langer en vaker naar Urk te laten komen.
Restaurant De Boet werd als een van dertig voorbeeldprojecten geselecteerd uit honderden projecten uit 21 lidstaten. De eigenaren zijn daarbij door de Europese Commissie uitgenodigd om op drie en vier november 2011 in Brussel hun project te presenteren tijdens de Europese Conferentie ‘Duurzame toekomst voor visserijgebieden'. Op deze conferentie worden de eerste projectresultaten van de Europese maatregel besproken om de visserijgebieden duurzaam te ontwikkelen.
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Flevoland is bijzonder actief waar het gaat om het inzetten van Europese middelen voor de verdere ontwikkeling van onze provincie. Deze uitverkiezing onderstreept het Flevolandse succes hierin."
© Nationale Horecagids