Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Urker restaurant door Europa geselecteerd als duurzaam voorbeeld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km

URK - Restaurant "De Boet" uit Urk is door de Europese Commissie is geselecteerd als voorbeeldproject om de visserijsector in de toekomst een meer duurzaam perspectief te bieden.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman, gedeputeerde economie, duurzaamheid en vitaal platteland feliciteert de eigenaren van het restaurant, Zwanie en Cees Kramer van harte met deze uitverkiezing.

Restaurant De Boet heeft via de provincie Flevoland een beroep gedaan op een nieuwe Europese maatregel, waarmee Europese subsidie uit het Europees Visserij Fonds beschikbaar kwam. Deze subsidie is bedoeld om initiatieven te stimuleren vanuit de visserijgemeenschap zelf die verwant zijn aan de vissector, maar een bredere economische basis hebben. Hiermee wil ‘Europa' de duurzame ontwikkeling van visserijgebieden stimuleren.

Op de bovenverdieping van het restaurant is een kookstudio, loungeruimte en een multifunctionele ruimte voor vergaderingen, recepties, presentaties, workshopdiners, cursussen, thema-avonden en food fotografie gerealiseerd. Door samen te werken met de Urker vissers en Urker visbedrijven wordt via het restaurant kennis van en over het product "vis" overgebracht op de gasten. Zij werken ook samen op het gebied van promotie en toerisme om door middel van het aanbieden van arrangementen de toerist langer en vaker naar Urk te laten komen.

Restaurant De Boet werd als een van dertig voorbeeldprojecten geselecteerd uit honderden projecten uit 21 lidstaten. De eigenaren zijn daarbij door de Europese Commissie uitgenodigd om op drie en vier november 2011 in Brussel hun project te presenteren tijdens de Europese Conferentie ‘Duurzame toekomst voor visserijgebieden'. Op deze conferentie worden de eerste projectresultaten van de Europese maatregel besproken om de visserijgebieden duurzaam te ontwikkelen.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: "Flevoland is bijzonder actief waar het gaat om het inzetten van Europese middelen voor de verdere ontwikkeling van onze provincie. Deze uitverkiezing onderstreept het Flevolandse succes hierin."

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.