Hieraan herken je een goed sushirestaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Dol op sushi? Je bent niet de enige. Voor veel Nederlanders heeft sushi de pizza van tafel gestoten. De jacht naar een goed sushirestaurant is daarentegen moeilijker dan het vinden van een goede pizzeria. Hier vind je een aantal tips die de zoektocht naar een goed sushirestaurant gegarandeerd wat gemakkelijker maken!

Geen zin om de deur uit te gaan?

Zit je lekker in pyjama op de bank te Netflixen en ga je even liever niet de deur uit? Een goed sushirestaurant biedt vaak ook de mogelijkheid om sushi thuis te bezorgen. Je vindt vaak meerdere sushibezorgers binnen een stad die ook de omstreken als bezorggebied bestrijken. Zo kun je bijvoorbeeld sushi in Eindhoven bezorgen maar worden hier ook de randstadregio’s bij getrokken. Op die manier heb je ook in de kleinere dorpen rondom de stad de mogelijkheid om goede sushi thuis te laten bezorgen.

All you can eat

Uit een test van de Consumentenbond blijkt dat veel all you can eat restaurants een schrikbarende lage kwaliteit sushi aanbieden. Kom je dus een restaurant tegen waarbij je denkt ‘dit is te goed om waar te zijn’? Misschien is het verstandig om wat verder te zoeken want de kans is groot dat het inderdaad, te goed is om waar te zijn. Goede kwaliteit sushi kost nu eenmaal geld. Kan een restaurant de sushi voor minimale prijs verkopen? Dan is er waarschijnlijk ook minimaal geïnvesteerd in verse ingrediënten.

Ruik je vis?

Staat de deur open en komen de geuren van vis je neus al binnenstromen? Sla deze zaak dan maar beter over; verse vis hoor je namelijk helemaal niet te ruiken.

Algehele uitstraling

Vaak wilt de algehele uitstraling van een zaak al veel zeggen. Is er geïnvesteerd in een mooie diner omgeving of is het alleen geschikt voor een diner onder flikkerende tl-buizen? Hoe professioneel is het personeel? Wordt je netjes onthaald en zitten haren bij elkaar gebonden? Is de zaak schoon en ruikt het er fris? De algehele uitstraling wilt vaak al veel zeggen over de kwaliteit van het eten. Als de eigenaar geen moeite wilt doen voor de uitstraling van het restaurant, hoeveel moeite zal hij dan willen doen voor de gerechten?

(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sakana)