Kosten besparen met slimme tools

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
De horeca is een van de moeilijkste branches om het hoofd boven water te houden. Je bent in grote mate afhankelijk van de algehele financiële situatie in Nederland. Waar voedsel en kleding eerste levensbehoeften zijn, komt ontspannen en genieten buiten de deur vaak pas op de laatste plaats. Om je zaak draaiende te houden is het altijd verstandig om zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Om je hierbij te helpen hebben we hier een aantal slimme tools voor je op een rijtje gezet:

Digitale planning
Bespaar tijd en kosten door gebruik te maken van een digitale planning. Je kan eenvoudig en snel je rooster maken en de administratie bijhouden zonder uren iemand kwijt te zijn aan het maken van een planning. Je bundelt zo je gehele personeelsadministratie centraal op een plek en hebt alle informatie binnen handbereik wanneer nodig. Je kan gemakkelijk en snel online roosters maken en je personeel hier direct van op de hoogte brengen door middel van de bijhorende app. Daarbij kun je in een overzicht zien wie er wanneer beschikbaar is, worden uren automatisch bijgehouden en heb je met de rapportages een gedetailleerd overzicht in kosten en productiviteit.

Efficiënt werken
In veel zaken wordt al gebruikt gemaakt van een handheld systeem. Via mobiele telefoon of tablet kan het personeel de gewenste bestelling op afstand digitaal invoeren, welke er vervolgens bij de bar of in de keuken in geprinte variant uitkomt. Op deze manier hoeft je bedieningspersoneel niet iedere keer op en neer te lopen naar bar of keuken en wordt er een stuk efficiënter gewerkt. Met dit systeem is er al snel minder personeel nodig en bespaar je dus automatisch op de personeelskosten.

Energie besparen
Een van de hogere kosten is zoals overal de energierekening. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk behoorlijke bedragen besparen op de energierekening. Vervang bijvoorbeeld alle gloeilampen in koelingen voor spaar- of ledlampen. Behalve dat ze zuinig zijn gaan ze ook nog eens langer mee. Vervang ook de lampen in de zaak voor een energiezuinige variant. Overweeg ook de aanschaf van een slimme thermostaat, op deze manier kun je gemakkelijk de temperatuur beheren en zo zuinig mogelijk verwarmen.

De omzet in de horeca begint eindelijk weer toe te nemen, laat dit niet drukken door overbodige extra kosten!

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Horeko)