Brand verwoest grachtenpand Keizersgracht

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

AMSTERDAM (ANP) - Een grachtenpand aan de Keizersgracht in het centrum van Amsterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag verwoest door een grote uitslaande brand. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer laten weten.

Twee politieagenten liepen lichte verwondingen op als gevolg van de brand. Zij werden naar het ziekenhuis vervoerd. Er werden 35 personen uit omringende panden geëvacueerd. Zij zijn op twee locaties opgevangen: op het politiebureau aan de Lijnbaansgracht en in een pand verderop in de straat.

De brand brak even na middernacht uit. Het vuur laaide hoog op en sloeg over naar een naastgelegen pand, maar hier kon de brandweer de schade beperkt houden. Rond drie uur 's nachts werd het sein brand meester gegeven. Hierna konden de meeste bewoners weer naar huis terugkeren. Bewoners van de aan weerszijden gelegen panden kregen een overnachting in een hotel aangeboden.

In het net gerenoveerde pand waar de brand uitbrak, brandden drie verdiepingen uit. Er zou een hotel in worden gevestigd. Het gaat dus niet om een pand waarin een modellenbureau was gevestigd, zoals de brandweer eerder dacht.