Toegangsbewijs Titanic levert 43 duizend euro op

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

NEW YORK (Novum/AP) - Bij een veiling van Titanic-gedenkwaardigheden in New York is een van de toegangsbewijzen tot het schip geveild voor ruim 43 duizend euro. De ramp met de Titanic was zondag precies honderd jaar geleden. Ter gelegenheid daarvan werden bij veilinghuis Bonhams verschillende overblijfselen van het schip en de reis geveild.

Een menukaart met opties als ossentong, kapoen uit Surrey en runderlende met mierikswortel, leverde omgerekend 24 duizend euro op. Andere gedenkwaardigheden werden juist voor een onverwacht lage prijs, of helemaal niet, geveild.

Een telegraafbericht met de tekst 'we hebben een ijsberg geraakt' werd geveild voor zo'n 21 duizend euro, minder dan verwacht. Het bericht werd geschreven drie uur voordat de Titanic zonk.

Bij de ramp kwamen ongeveer vijftienhonderd van de 2200 opvarenden om het leven. Voor het handgeschreven verslag van de kapitein van het schip dat overlevenden heeft gered, diende zich helemaal geen koper aan.

De grootste veiling met spullen van de Titanic moet nog worden gehouden. Dan gaan zo'n vijfduizend voorwerpen, die samen honderden miljoenen euro's waard zijn, onder de hamer. De datum van die veiling moet nog worden vastgesteld.