Titanic-cruise korte tijd onderbroken

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min

LONDEN (Novum/AP) - Een cruiseschip dat dezelfde route volgt als de honderd jaar geleden gezonken Titanic heeft dinsdag de reis korte tijd moeten onderbreken omdat een van de passagiers onwel was geworden. Dat hebben de organisatoren van de Titanic Memorial Cruise bekendgemaakt.

Het schip, de MS Balmoral, keerde om zodat een helikopter van de Ierse kustwacht de zieke passagier van boord kon halen. "Zodra de gast van het schip is gehaald om een medische behandeling te ondergaan, wordt de cruise voortgezet zoals gepland", liet de organisatie in een verklaring weten.

Zondag vertrok de MS Balmoral vanuit het zuiden van Engeland. Na een korte stop in de Ierse havenstad Cobh, vertrok het schip maandag naar New York. Aan boord van het schip zijn ruim dertienhonderd passagiers, onder wie nabestaanden van de mensen die omkwamen tijdens de ramp met de Titanic op 15 april 1912.

Veel passagiers hebben kleding aangetrokken uit de tijd van de Titanic. De opvarenden krijgen hetzelfde menu voorgezet als de opvarenden een eeuw geleden en een band speelt muziek uit de tijd van vlak na de eeuwwisseling.