Verzekering vooralsnog achilleshiel Airbnb

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Particulieren die hun huis via Airbnb willen verhuren aan toeristen zijn vaak onverzekerd voor brand, schade en ongelukken. Veel verhuurders weten niet dat ze grote risico's lopen door hun huis via de verhuurdienst ter beschikking te stellen. Een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zei dat vrijdag na berichtgeving in de Volkskrant hierover.

Verzekeraars vinden de risico's vaak nog te groot om eventuele kosten te dekken via een particuliere polis. "Verhuurders moeten daarom zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de regels voor ze hun huis aanbieden", aldus de zegsman.

Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak nog geen pasklaar antwoord op de groeiende behoefte naar een polis die problemen door verhuur via de verhuursite dekt. "Airbnb is een relatief nieuw fenomeen maar we zien wel dat steeds meer verzekeraars zich hierop proberen in te stellen", verklaart de woordvoerder.

Verhuurders moeten bovendien goed op de hoogte zijn van de voorwaarden die Airbnb zelf stelt, vindt de verzekeraarsvereniging. Het snelgroeiende Amerikaanse bedrijf heeft zelf een dekking voor schade en diefstal tot zevenhonderdduizend euro, maar in de voorwaarden staan zo veel kleine lettertjes dat dat niet als vervanging voor een verzekering kan gelden, schrijft de Volkskrant vrijdag.