Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Door Nationale Horecagids
2 min
Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

Het biertje is samengesteld door brouwmeester Wietse Postma van Homeland en chefs Masanori Tomikawa van Yamazato en Arjen Speelman van Ciel Blue. Tomikawa heeft ervoor gekozen om sudachi toe te voegen aan de Okura Wit, een japanse citrusvrucht. Voor een kruidige noot voegt Speelman de timurbes toe.

Jacco den Hartog, de Commercieel Verantwoordelijke bij Brouwerij Homeland, is ‘bijzonder verheugd’ over de lancering. Volgens Den Hartog spelen ambacht en kwaliteit de hoofdrol in het ontwikkelen van de Okura Wit.

De Food & Beverage Director van Okura Hotel, Jeroen Taillie, spreekt over de seizoenen die een belangrijke rol spelen in het aanbod van het hotel. Met de Okura Wit viert het hotel de mooie zomer. “Onze chefs hebben met deze co-creatie een kwalitatief hoogstaand en fris biertje gemaakt voor op het terras”, aldus Taillie.