Dit volledige hotel wordt geveild

Door Nationale Horecagids
2 min
Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

Volgens Richard Dieteren van BVA Auctions is het een unieke veiling. Vastgoed veilen is voor Dieteren niets speciaals, maar het komt niet vaak voor dat een compleet hotel onder de hamer gaat. Dieteren zegt dat het wel voorkomt dat kleinere hotels zo geveild worden, maar grotere namen niet.

Huren

Op dit moment wordt het hotel gebruikt door Hilton. Het hotel staat op een goede locatie, vlak naast het museum Corps, het Bio Science Park en het LUMC. Binnen een paar minuten ben je op de A44, het strand van Katwijk aan Zee ligt op 10 minuten rijden of 20 minuten met de fiets.

Het is nog niet zeker of de veiling daadwerkelijk op 11 juli plaats gaat vinden. Mocht er een onderhandse bieding worden gedaan waarmee de hypotheekhouder en Hilton akkoord mee gaan dan komt de veilingdatum te vervallen. Een onderhandse bieding kan gedaan worden tot 26 juni bij Van der Stap Notarissen. Op het moment dat er geen bieding wordt gedaan, wordt het hotel geveild.