Hotels Leeuwarden: we worden platgebeld

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min

LEEUWARDEN (ANP) - Diverse hotels in Leeuwarden worden zondag ,,platgebeld'' door schaatsliefhebbers die hopen op een Elfstedentocht. De koorts slaat toe nu bekend is dat de rayonhoofden zondagavond bijeenkomen, aldus een medewerker van het Bastion Hotel in de Friese hoofdstad.

Sommige hotels zijn wel terughoudend met zulke reserveringen, omdat niet duidelijk is of er echt zicht is op de Tocht der tochten. ,,Wij werken niet met wachtlijsten'', aldus het Bastion Hotel (40 kamers), ,,We raden de mensen aan eerst af te wachten of er een datum wordt genoemd.'

'Het Eden Oranje Hotel (150 kamers) heeft al zo'n 70 reserveringen binnen. ,,We verwachten dat het nu snel veel drukker zal worden'', aldus een woordvoerder. Ook bij hotel Campanile kwamen vanaf zondagmiddag voortdurend reserveringen binnen. Campanile werkt wel met een wachtlijst. ,,Als de Elfstedentocht doorgaat geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt'', zegt een medewerkster.

Ook bungalowketen Landal GreenParks spreekt van een gekkenhuis. Er komen heel veel telefoontjes binnen of er nog accommodatie beschikbaar is. ,,De telefooncentrale ontploft bijna'', aldus een woordvoerder. ,,De meeste mensen zetten in op komend weekend.'' Landal heeft twee parken in Friesland.