Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Door Nationale Horecagids
3 min
Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

Het hotel is een toevluchtoord voor liefhebbers van vogels en natuur. Het hotel staat in het noordoosten van het eiland en telt 30 kamers, suites en een restaurant. Die zijn de afgelopen maanden flink aangepast. Zowel de keuken als het restaurant zijn helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. De zes nieuwe kamers en suites zijn gemaakt in een kenmerkend vogelthema. Voor de restyling is vooral gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, wat goed aansluit bij de rest van het hotel: hout, groen en kleur.

Voorheen werden de andere 24 hotelkamers al verbouwd. Daar is ook het vogelthema doorgevoerd. Tijdens deze laatste verbouwing heeft het hotel zes nieuwe kamers gekregen.

Nieuw restaurant

Zoals gezegd zijn ook de keuken en het restaurant gerenoveerd. Daar kunnen gasten terecht voor een ontbijt, lunch of diner. Er wordt gekookt met lokale producten en het menu kent veelal plantaardige gerechten. Dit heeft er ook voor gezorgd dat het hotel het keurmerk Waddengoud heeft mogen ontvangen. Gasten vinden gerechten zoals Texelse carpaccio, zeebaars en zilte salade. Er is voor ieder wat wils: grote familietafels voor groepen, maar ook intieme zitplekjes voor een romantisch diner.