Nederlandse hotels een procent goedkoper

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - De prijs van een Nederlandse hotelkamer lag vorig jaar een procent lager dan een jaar eerder. Wereldwijd stegen de hotelprijzen juist met drie procent. Dat heeft Hotels.com dinsdag bekendgemaakt. De boekingssite onderzoekt de prijsontwikkeling elk jaar.

Van de acht Nederlandse steden waar de hotelwebsite de prijzen voor verzamelde, kenden er drie een prijsdaling. In Utrecht daalden de prijzen het hardst, met gemiddeld zes procent tot 99 euro per nacht. In Den Haag en Eindhoven lagen de prijzen respectievelijk twee en een procent lager.

Van de vijf steden waar de prijzen stegen kende Rotterdam met vier procent de hoogste toename. In Amsterdam betaalden reizigers met 135 euro de hoogste hotelkamerprijs. In de hoofdstad stegen de prijzen met twee procent.

Wereldwijd stegen de hotelkamerprijzen voor het vierde jaar op rij. Kamer in Latijns-Amerika werden vijf procent duurder. In Noord-Amerika kwamen de prijzen drie procent hoger uit, en in het Midden-Oosten en Europa twee procent. Volgens Hotels.com is het herstel van de Europese economie af te lezen aan de hotelprijzen, die voor het eerst in jaren stabiliseren of in sommigen gevallen zelfs stijgen. In Aziƫ was een hotelkamer twee procent goedkoper.