Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Door Nationale Horecagids
2 min
Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

Heineken Hoek is decennialang een begrip op het Amsterdamse Leidseplein. Momenteel ondergaat het gebouw een metamorfose. Wanneer het klaar is zal het de naam The Diamond krijgen. Architect Robert Meijer ontwierp het nieuwe uiterlijk: zes bouwlagen en een kelder met een glazen diamantvormige buitengevel. Het is een ode aan de bekende diamant Koh-I-Noor.

Het gebouw zal uitgerust worden met alle bedenkbare horeca. Er komt een exclusieve cocktailbar, een table d’hôte en een viersterrenhotel dat 38 luxe hotelkamers omvat. De naam Heineken Hoek blijft. Het iconische café wordt onderdeel van het gebouw en krijgt een restyling met op de eerste verdieping een steakhouse.

Joint venture

Het project is een samenwerking tussen horecamagnaat Won Yip, Q Hospitality (nieuwe naam van EHM) en Martin Nijdam, eigenaar van onder andere pub The Three Sisters op het Rembrandtplein in Amsterdam.