COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Door Nationale Horecagids
2 min
Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

Door de asielzoekers op te vangen in het Goutumse hotel moet de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel verzacht worden. Er komen meer vluchtelingen het land in dan op was gerekend en de mensen die binnenkomen moet langer wachten op een woonruimte.

Er worden steeds meer tijdelijke contracten gesloten tussen het COA en hoteliers die hun hotel opstellen voor de opvang van asielzoekers. Campanile is volgens het COA geschikt als opvanglocatie. Er zijn vijftig kamers twee- en driepersoonskamers beschikbaar, een grote ruimte om te eten en ruimtes voor personeel.

Inloopavond

Om de omwonenden op de hoogte te brengen, is er huis aan huis een brief in de bus gedaan. Daarnaast is er maandagavond een inloopavond in Campanile waar mensen hun vragen kunnen stellen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste vluchtelingen opgevangen worden in het hotel. Mogelijk voor het begin van de vakantie, omdat er niet veel aan de locatie hoeft te gebeuren. Het contract loopt voor een jaar maar kan mogelijk nog een jaar verlengd worden.