Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Door Nationale Horecagids
2 min
Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

Zakelijke gasten helpen zelfs mee met het planten van een nieuw bos, wat het hotel in samenwerking doet met ‘Trees for All’. Voor elke tien deelnemers van een boeking wordt een nieuwe boom in het bos geplant. Momenteel staat de teller op elf.

Green Key Gold Certificering

Recent kreeg het hotel in Arnhem de Green Key Gold Certificering, de hoogst haalbare onderscheiding voor hotels op het gebied van duurzaamheid. Het is een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven uit de recreatiebranche.

In het hotel is dan ook veel groen terug te zien, zoals in restaurant Locals. In de kassen worden eigen groenten en kruiden verbouwd voor het restaurant. Daarvoor gebruiken zij de techniek ‘Vertical Farming’, het kweken van voedsel in gestapelde kweeklagen.