Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede

Door Nationale Horecagids
5 min
Het kostte de ondernemer bijna tien jaar om zijn twee ondernemingen, waaronder hotel, in te richten. Maar dan heb je ook wat. Niet alles, want het hotel mist één belangrijk ding: personeel. Gelukkig is het hotel in Enschede daarop ingesteld, meldt de Ondernemer.

Harald Droste wilde bijna tien jaar geleden beginnen met de verbouwing van zijn ondernemingen in Enschede. Nu zijn ze klaar: café Coberno opende haar deuren al in december. Deze maand opende ook zijn hotel Moloko in het gebouw. Het hotel heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter, waarvan 800 vierkante meter aan hotel. Wel staan de twee horecazaken los van elkaar.

Urban hotel

Het hotel is gelegen in de Melkhal in Enschede. In 2013 werd de vleugel waar nu Moloko zit door een brand in de as gelegd. Daarom is het gebouw daarna compleet van de grond opnieuw opgebouwd. Nu telt het hotel 26 kamers met een urban uitstraling.

Wat maakt het hotel ‘urban’? Dat zie je direct als je het hotel binnenstapt: de grijze, betonnen muren geven een onbewerkt gevoel aan het hotel en hierdoor krijgt het een industrieel aangezicht. Dit sluit goed aan bij de uitstraling van de Melkhal.

De hotelkamers zijn aangekleed met houten accenten, rosékleurige lampen en witte tegels in de badkamer. Een hotelkamer met een tweepersoonsbed is te boeken vanaf 90 euro. Voor een vierpersoonskamer betaal je 144 euro per nacht.

Internationale gasten

Het hotel is volgens Droste vanaf de opening al volgeboekt. De ondernemer zegt tegen de Ondernemer dat zij de eerste dag zelfs lakens tekort kwamen.

Moloko trekt bezoekers van over de hele wereld. Er komen mensen vanuit alle hoeken van de wereld: Amerika, Zweden, Tunesië en China noemt Droste op. Droste is erg verbaasd dat het hotel zo veel internationale gasten trekt.

Niet iedereen is blij met de digitalisering van het hotel. Sommige gasten staan mopperend of klagend voor de deur als ze niet weten hoe de digitale toegang werkt. Dat kan je gasten kosten. “Daarom zijn we nu bezig met een uitlegvideo waarin wordt verteld hoe mensen het hotel binnenkomen”, vertelt Droste.