Mogelijke samenwerking Sergio Herman en Kruisherenhotel Maastricht

Door Nationale Horecagids
2 min
Het Kruisherenhotel in Maastricht is op zoek naar een gastronomische invulling voor de uitbreiding van het hotel. Daarvoor is de Oostwegel Collection, de eigenaar van het hotel, in gesprek met de Sergio Herman Group. Oostwegel wil in het nieuwe deel een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’ neerzetten. Het is heel goed mogelijk dat zij hiervoor een partnerschap aangaan met de bekende Zeeuwse topchef Sergio Herman. Dat meldt de Ondernemer.

Een administratieve fout bij de gemeente Maastricht leidde ertoe dat de bedrijfsnaam Sergio Herman Group in de aanvraag bleef staan. Dit werd openbaar nadat omwonenden de vergunning hadden opgevraagd. Oostwegel Collection wil namelijk een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’ openen in het nieuwe deel van het Kruisherenhotel. Daar gaat Sergio Herman mogelijk een rol in spelen.

Kruisherenhotel

Het Kruisherenhotel staat in het midden van het Maastrichtse centrum. Het pand is een 15e-eeuws gothische kerk die is omgebouwd tot een luxe designhotel. Het telt 60 kamers en op de entresol bevindt zich het Kruisherenrestaurant. De begane grond is voorzien van drie boardrooms en de wijnbar Rouge. Sinds 2005 is het hotel onderdeel van de Oostwegel Collection.