Brand breekt uit in sauna op bovenste verdieping Utrechts hotel

Door Nationale Horecagids
2 min
Gisteravond is een brand uitgebroken in het Inntel Hotels Utrecht Centre naast het Utrecht Centraal. Op de bovenste verdieping ontstond het vuur in de sauna. Het is niet bekend of mensen in de sauna gewond zijn geraakt. Dat meldt het AD.

Het vuur in het hotel aan de Smakkelaarshoek kon snel onder controle gebracht worden door de brandweer. Er is niet bekend of mensen gewond zijn geraakt. Uit voorzorg werd de omgeving tussen het Stationsplein en het Smakkelaarsveld tijdelijk afgezet.

“De brandweer heeft de etage waar de brand zich bevond ontruimd en meldt dat de brand is geblust. Er wordt nu bekeken hoe de ruimtes geventileerd kunnen worden”, meldt Veiligheidsregio Utrecht op Twitter. “Het is op dit moment niet bekend of er mensen bij de brand gewond zijn geraakt.”

Karton naast sauna

De melding van de brand kwam rond 23.30 binnen bij de hulpdiensten. Daarbij zou het gaan om een brand in de sauna op de bovenste etage van Inntel Hotel. De brandweer kon vrij snel opschalen naar het sein middelbrand. Dan komen er meerdere eenheden ter plaatse. Een stuk karton naar de sauna zou vlam hebben gevat en met behulp van een brandblusser is de etage brandvrij gemaakt. Gasten van het hotel moesten het pand tijdelijk verlaten.