ACM gaat boetes uitdelen voor foute reisprijzen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
(Novum) - Nog niet alle aanbieders van vakanties zijn transparant genoeg over hoe de prijs van reizen is opgebouwd. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat daarom vanaf begin volgend jaar boetes uitdelen aan overtreders.

Sinds begin dit jaar gelden er spelregels over de transparantie van reisprijzen. Zo moet de reis te boeken zijn voor de geadverteerde prijs. Alle onvermijdbare kosten, zoals schoonmaakkosten of lokale belastingen, moeten in de prijs inbegrepen zijn. Eventuele extra mogelijkheden mogen daarnaast niet vooraf aangevinkt zijn door de reisaanbieder.

Al het hele jaar voert ACM campagne voor transparante prijzen. De afgelopen maanden zijn bedrijven waarover in het verleden klachten zijn binnengekomen extra gecontroleerd. Van deze groep heeft inmiddels driekwart de zaken op orde, licht een woordvoerder toe.

De groep die nog niet aan de regels voldoet, kan volgend jaar boetes krijgen. ACM zegt te beginnen bij de grootste spelers, zonder namen te noemen. De maximale boete per overtreding bedraagt 450 duizend euro.