Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels / Foto: Kloeg Collection
Voorheen was Michel Kloeg de ondernemer in een uitvaartcentrum. Nu is hij een steeds groter wordende speler in de hotelwereld, specifiek in Zeeland. Daar heeft het familiebedrijf inmiddels acht hotels staan. Uitgegroeid in de zuidelijke provincie zijn ze nog lang niet, meldt Entree Magazine.

Michel zegt dat je over een aantal jaren niet meer de plek zal herkennen. Vorig jaar opende de ondernemer Hotel de Timmerfabriek, in het havengebied van Vlissingen. Er wordt nog druk gewerkt aan Timmerfabriek Apartments, naast het indrukwekkende Rijksmonument. Daar worden straks 58 hotelappartementen verhuurd.

Grand Hotel Britannia

De echte ‘masterpiece’ van Michel laat nog even op zich wachten. In 2025 staat de opening van het Grand Hotel Britannia gepland: een reusachtig hotel aan de Vlissingse boulevard met achttien etages, een luxe rooftoprestaurant en meerdere horecagelegenheden, 205 kamers, suites en appartementen, wellness én een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland.

Uitvaartbranche

De ondernemersreis van Michel begon bij een goedlopend en modern bedrijf in de uitvaartbranche. Hij was voor meer dan 20 jaar actief in de branche. Maar omdat het volgens hem erg emotioneel zwaar werk is, stopte hij met zijn bedrijf en ondertussen is het verkocht.

Na de verkoop tikt Michel een strandpaviljoen in Zeeland op de kop. Daar begint zijn carrière in de horecabranche. Snel komt hij ergens achter: “Het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Als ik de uitdaging snap, wil ik door.” In 2013 ruilt hij het strandpaviljoen voor het vervallen Beach Hotel in Zoutelande. Die sloopt hij en bouwt op de plek een nieuw hotel. Zo is er een nieuwe hotelier geboren.

Ene na het andere hotel

De ondernemer geeft flink gas en opent het ene na het andere hotel. De vraag is er en Michel voorspelt dat het toerisme in Zeeland de komende jaren gaat toenemen. Hij wil dan ook dat alle hotels met 50 procent groeien de komende tien jaar. Wel stelt hij dat dit niet erg realistisch is, ‘en juist daarom is er ruimte voor nieuwe projecten met geografische spreiding’.

Geplande hotels

Voor de komende twee jaar staan er drie openingen op de planning. Eerst opent Hotel St. Joris in Middelburg, gevolgd door de Timmerfabriek Apartments (beide in 2023). De opening van Grand Hotel Brittania laat nog even op zich wachten: dit hotel opent in 2025 haar deuren.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."