Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels / Foto: Kloeg Collection
Voorheen was Michel Kloeg de ondernemer in een uitvaartcentrum. Nu is hij een steeds groter wordende speler in de hotelwereld, specifiek in Zeeland. Daar heeft het familiebedrijf inmiddels acht hotels staan. Uitgegroeid in de zuidelijke provincie zijn ze nog lang niet, meldt Entree Magazine.

Michel zegt dat je over een aantal jaren niet meer de plek zal herkennen. Vorig jaar opende de ondernemer Hotel de Timmerfabriek, in het havengebied van Vlissingen. Er wordt nog druk gewerkt aan Timmerfabriek Apartments, naast het indrukwekkende Rijksmonument. Daar worden straks 58 hotelappartementen verhuurd.

Grand Hotel Britannia

De echte ‘masterpiece’ van Michel laat nog even op zich wachten. In 2025 staat de opening van het Grand Hotel Britannia gepland: een reusachtig hotel aan de Vlissingse boulevard met achttien etages, een luxe rooftoprestaurant en meerdere horecagelegenheden, 205 kamers, suites en appartementen, wellness én een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland.

Uitvaartbranche

De ondernemersreis van Michel begon bij een goedlopend en modern bedrijf in de uitvaartbranche. Hij was voor meer dan 20 jaar actief in de branche. Maar omdat het volgens hem erg emotioneel zwaar werk is, stopte hij met zijn bedrijf en ondertussen is het verkocht.

Na de verkoop tikt Michel een strandpaviljoen in Zeeland op de kop. Daar begint zijn carrière in de horecabranche. Snel komt hij ergens achter: “Het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Als ik de uitdaging snap, wil ik door.” In 2013 ruilt hij het strandpaviljoen voor het vervallen Beach Hotel in Zoutelande. Die sloopt hij en bouwt op de plek een nieuw hotel. Zo is er een nieuwe hotelier geboren.

Ene na het andere hotel

De ondernemer geeft flink gas en opent het ene na het andere hotel. De vraag is er en Michel voorspelt dat het toerisme in Zeeland de komende jaren gaat toenemen. Hij wil dan ook dat alle hotels met 50 procent groeien de komende tien jaar. Wel stelt hij dat dit niet erg realistisch is, ‘en juist daarom is er ruimte voor nieuwe projecten met geografische spreiding’.

Geplande hotels

Voor de komende twee jaar staan er drie openingen op de planning. Eerst opent Hotel St. Joris in Middelburg, gevolgd door de Timmerfabriek Apartments (beide in 2023). De opening van Grand Hotel Brittania laat nog even op zich wachten: dit hotel opent in 2025 haar deuren.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.