Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels

Door Nationale Horecagids
schedule 6 min
Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels / Foto: Kloeg Collection
Voorheen was Michel Kloeg de ondernemer in een uitvaartcentrum. Nu is hij een steeds groter wordende speler in de hotelwereld, specifiek in Zeeland. Daar heeft het familiebedrijf inmiddels acht hotels staan. Uitgegroeid in de zuidelijke provincie zijn ze nog lang niet, meldt Entree Magazine.

Michel zegt dat je over een aantal jaren niet meer de plek zal herkennen. Vorig jaar opende de ondernemer Hotel de Timmerfabriek, in het havengebied van Vlissingen. Er wordt nog druk gewerkt aan Timmerfabriek Apartments, naast het indrukwekkende Rijksmonument. Daar worden straks 58 hotelappartementen verhuurd.

Grand Hotel Britannia

De echte ‘masterpiece’ van Michel laat nog even op zich wachten. In 2025 staat de opening van het Grand Hotel Britannia gepland: een reusachtig hotel aan de Vlissingse boulevard met achttien etages, een luxe rooftoprestaurant en meerdere horecagelegenheden, 205 kamers, suites en appartementen, wellness én een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland.

Uitvaartbranche

De ondernemersreis van Michel begon bij een goedlopend en modern bedrijf in de uitvaartbranche. Hij was voor meer dan 20 jaar actief in de branche. Maar omdat het volgens hem erg emotioneel zwaar werk is, stopte hij met zijn bedrijf en ondertussen is het verkocht.

Na de verkoop tikt Michel een strandpaviljoen in Zeeland op de kop. Daar begint zijn carrière in de horecabranche. Snel komt hij ergens achter: “Het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Als ik de uitdaging snap, wil ik door.” In 2013 ruilt hij het strandpaviljoen voor het vervallen Beach Hotel in Zoutelande. Die sloopt hij en bouwt op de plek een nieuw hotel. Zo is er een nieuwe hotelier geboren.

Ene na het andere hotel

De ondernemer geeft flink gas en opent het ene na het andere hotel. De vraag is er en Michel voorspelt dat het toerisme in Zeeland de komende jaren gaat toenemen. Hij wil dan ook dat alle hotels met 50 procent groeien de komende tien jaar. Wel stelt hij dat dit niet erg realistisch is, ‘en juist daarom is er ruimte voor nieuwe projecten met geografische spreiding’.

Geplande hotels

Voor de komende twee jaar staan er drie openingen op de planning. Eerst opent Hotel St. Joris in Middelburg, gevolgd door de Timmerfabriek Apartments (beide in 2023). De opening van Grand Hotel Brittania laat nog even op zich wachten: dit hotel opent in 2025 haar deuren.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.