Binnenkort opent Hotel St. Joris in Middelburg de deuren

De verbouwing in en rondom het hotel in Middelburg gaat snel. In mei opent Hotel St. Joris haar deuren aan de Balans in het centrum, met plek voor 54 hotelkamers en hotelappartementen. TEAM Leasure biedt mensen die alvast een kijkje willen nemen in het nieuwe hotel de mogelijkheid om op 25 maart naar de St. Joris Voorjaar Experience te komen. Dit meldt Hospitality Management.

Het pand heeft een rijke en veelzijdige geschiedenis. Zo heeft het schuttersgilden gehuisvest, maar is ook een kantoorruimte geweest voor provinciale diensten. Joeri Beekman, ontwikkelaar TEAM Concepts, zegt dat zij in samenwerking met een aantal partijen het gebouw ‘op vakkundige wijze’ hebben omgebouwd tot een cityhotel.

Daarvoor werd onder andere het beeld “St. Joris te paard; strijdend met de draak” teruggezet op de originele plek aan de voorgevel van de kerk. Eerder dit jaar werd het beeld weggehaald voor renovatie.

Opening

Op dit moment wordt de opening volop voorbereid door Kloeg Collection. Zij geven aan dat zij erg verheugd zijn om het cityhotel toe te voegen aan hun portfolio en deze straks te mogen exploiteren.

Een ander aspect van het hotel is dat particulieren hier een hotelsuite kunnen kopen. Zo investeren zij direct in het hotel. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure vertelt dat de suites al voor een groot deel verkocht waren voordat de verbouwing überhaupt was gestart, maar dat er nog twee suites beschikbaar zijn voor mensen die willen investeren in het hotel. “Eigenaren genieten niet alleen een financieel rendement uit verhuur, maar profiteren ook van het sociaal rendement van zo nu en dan eigen gebruik”, vertelt Snoodijk.

Door: Nationale Horecagids