Hotel Gr8 in Bodegraven blijft zeker tot einde van het jaar opvanglocatie

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het Hotel Gr8 aan de Goudseweg in Bodegraven blijft langer dienen als noodopvanglocatie voor vluchtelingen. Tot zeker het einde van het jaar worden hier minderjarige alleenstaande vluchtelingen opgevangen, meldt het AD.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er een andere opvanglocatie zou openen voor de jongeren. Zij zouden dan tot de zomer in het hotel Gr8 verblijven. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zegt dat zij de jongeren zo snel mogelijk een vaste verblijfplek willen bieden. De woordvoerder geeft aan dat het niet gaat lukken deze zomer.

Het is een voorbeeld van een patroon: er is volgens de woordvoerder al maanden een landelijk tekort aan opvangplekken voor jongeren. Die stelt dat het COA er alles aan moet doen om opvangplekken te realiseren. “De verlenging in Bodegraven is noodzakelijk, gezien het tekort aan opvangplekken voor alleenstaande, minderjarige vluchtelingen.”

Het COA is in gesprek met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om te kijken naar andere opties voor de opvang van de jongeren. Het werd vorig jaar bekend dat zij ook kijken naar ‘het witte huis’, even verderop aan dezelfde straat. Het idee was om daar wooncontainers te plaatsen. Het COA hoopt op korte termijn meer daarover te horen.

Door: Nationale Horecagids