The Grand Amsterdam eerste hotel in Amsterdam met EarthCheck-certificaat

Door Redactie Nationale Horecagids
5 min
Vorige maand heeft het Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Amsterdam een bijzondere onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Door de inzet voor verduurzaming heeft het hotel het EarthCheck-certificaat ontvangen. Dit meldt Hospitality Management.

Al sinds 1578 is het monumentale pand van The Grand in Amsterdam cultureel erfgoed. In dit soort gebouwen is het vaak een uitdaging om te verduurzamen en tegelijkertijd de monumentale waarde van het pand te behouden. Daarom geeft de General Manager, Emmy Stoel, aan dat zij enorm trots is dat het hotel milieuvriendelijk hebben kunnen maken zonder de monumentale status of luxe op te hoeven geven.

Luxe duurzaamheid

Om milieuvriendelijker te zijn zet The Grand zich in voor het verminderen van broeikasgassen. Daarnaast wil het hotel de lokale gemeenschap ondersteunen en versterken. Ook wil The Grand niet alleen voldoen aan de milieuvoorwaarden van Accor, maar een pionier worden op het gebied van ‘luxe duurzaamheid’. Daarvoor heeft het hotel al enkele jaren flinke investeringen gemaakt, zoals een upgrade van de HVAC-installatie en zijn de meeste ramen in de hotelkamers dubbelglas. Daarnaast serveert The Grand haar gasten gefilterd kraanwater, douchen gasten met duurzame producten van Diptyque en ontbijten de gasten met honing en kruiden van de eigen daktuin.

Goede doelen

Naast verduurzaming zet The Grand zich ook in voor diversiteit en inclusiviteit. Dat doen zij met The Grand’s Social Engagement Project. Het hotel werkt nauw samen met verschillende nationale en lokale goede doelen. Ook neemt The Grand deel aan projecten die zijn gericht op onderwijs, voedsel, afval en eenzaamheid onder ouderen. Elk jaar organiseert The Grand de Pride Cocktail tijdens de Pride Amsterdam en doneert het hotel aan De Voedselbank, De Regenbooggroep, hulpverleners en diverse verzorgingstehuizen.

Het hotel is de eerste in Amsterdam die het EarthCheck-certificaat in ontvangst mag nemen. The Grand is ook het eerste hotel binnen de Sofitel Legends collectie van Accor. In totaal zijn er wereldwijd zes hotels die in deze collectie vallen. Deze adressen zijn allemaal monumenten met een historische achtergrond. The Grand wil laten zien dat ondanks deze monumentale status de hotels alsnog vooruitstrevend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids