Fletcher Hotel Paasberg in Lochem gaat jonge asielzoekers opvangen

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Fletcher Hotel Paasberg in Lochem vangt vanaf 20 april maximaal 65 jonge asielzoekers op. Landelijk is er plek nodig voor een paar duizend Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV’ers), waarvan een klein deel nu in Lochem geplaatst kan worden. Zij zijn er tot 1 juli 2024 welkom. Dit meldt LochemsNieuws. 

Dinsdag 11 april hebben omwonenden van het hotel informatie over de plaatsingen van asielzoekers ontvangen. Op donderdag 14 april is er een inloopavond waar bewoners hun vragen kunnen stellen. De einddatum van 1 juli 2024 is niet flexibel. Er is geen kans op verlenging, laat de gemeente alvast weten.

Omgevingsvergunning

Er is nog geen omgevingsvergunning afgegeven. Bewoners kunnen hier dus nog bezwaar tegen maken. “De nood is hoog. Wij nemen hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van de landelijke crisis in de asielketen. Wij begrijpen dat we op zeer korte termijn veel flexibiliteit en begrip van de omwonenden vragen”, zegt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky