Maison ELLE uit Parijs opent haar eerste Nederlandse boetiekhotel in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
In 2022 opende Maison ELLE hun eerste vestiging in Frankrijk. De gedachte was dat het tweede hotel óók in Frankrijk haar deuren zou openen. Tegen de verwachting van insiders in de hotelbranche in, opent Maison ELLE de tweede vestiging in Amsterdam. Dat doen zij aan de Anna van de Vondelstraat, naast het Vondelpark. Dat meldt Entree Magazine.

Op dit moment ontvangt het viersterrenhotel aan de Anna van de Vondelstraat al gasten. De komende maanden zullen er nog wel werkzaamheden aan het gebouw worden verricht, en dan wordt in augustus Maison ELLE officieel ten doop gehouden.

EXTENDAM

Het hotel is gelegen op een strategische plek. Zo heeft tot enkele jaren geleden op een paar huisnummers in het gebouw een Pillows hotel gezeten. Daarna is het gekocht door de Franse investeerders EXTENDAM. Dit private fonds specialiseert zich in de ontwikkeling van karakteristiek vastgoed tot kleinschalige hotels in het midden- en hogere segment. In totaal zijn er 31 kamers in het hotel naast het Vondelpark.

Gunstige locatie

Maison ELLE heeft een eigen stadstuin en ligt midden in het Museumkwartier. Het ligt op steenworpafstand van zowel het Rijksmuseum als het Van Gogh Museum en op nog geen tien minuten lopen langs de grachten kom je in de bekende wijken als de Jordaan en De Pijp. Maison ELLE richt zich vooral op internationale gasten. Het heeft een goede bereikbaarheid en ligt ook redelijk dichtbij Schiphol Airport.

EXTENDAM heeft intentioneel voor Amsterdam gekozen. De stad kent een groeiende vraag naar hotels en ziet flinke stijgingen in het aantal overnachtingen. In 2017 stelde de gemeente Amsterdam paal en perk aan de bouw van nieuwe hotels, waardoor er meer druk staat op de hotelgrond in de stad. EXTENDAM heeft ongeveer 300 hotels in Frankrijk en de rest van Europa, wat goed is voor een waarde van zo’n 3,3 miljard euro.

Door: Nationale Horecagids