Herbouw Hotel Leeuwenburg in Delft kan na een jaar weer beginnen

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Het is bijna exact een jaar geleden dat de herbouw van Hotel Leeuwenburg noodgedwongen tot een halt is geroepen. Nu kan de aannemer weer starten met bouwen. Vanaf 17 april zullen er weer volop bouwactiviteiten op het terrein in het centrum in Delft zijn, meldt het AD.

Vorig jaar moest de aannemer de bouw stoppen op last van de gemeente. De reden dat de gemeente de bouw stillegde was omdat er een fout zat in de vergunningsprocedure. Hiermee is de bouw van het hotel een jaar vertraagd. Nu de nieuwe vergunning onherroepelijk is, kan de herbouw weer voortgezet worden vanaf 17 april.

Het hotel is gelegen aan de Koornmarkt. Daar heeft de aannemer een oud schoolgebouw naast het hotel gesloopt, om hier een short-stay hotel neer te zetten met 31 appartement-kamers. De stop van de bouw was niet alleen een teleurstelling voor de aannemer: de omwonenden waren ook niet blij met de bouwput.

Open in 2024

Olaf Lawerman is de ontwikkelaar van het hotel. Hij is verheugd dat de bouw weer kan worden opgestart. Daarvoor heeft hij een nieuwe aannemer en zij verwachten dat het hotel kan openen in de zomer van 2024.

Mensen die in de omgeving wonen worden geïnformeerd over de start van de bouw en dat de bouwplaats binnenkort weer klaar wordt gemaakt. De omwonenden zullen volgens de ontwikkelaar alleen ‘gebruikelijke bouwgeluiden’ horen en verwacht dat zij weinig overlast zullen ervaren. Het enige waar Lawerman voor waarschuwt is dat de parkeerplaatsen soms bezet kunnen zijn.

Door: Nationale Horecagids