Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
6 min
Op de boulevard van Vlissingen heeft lange tijd een zeevaartschool gezeten. Het gebouw staat er nog steeds maar het is tijd voor een nieuwe functie. Ondernemer Joost van Damme gaat het gebouw omtoveren tot een hotel. Hij hoopt dat deze halverwege 2024 zijn deuren kan openen voor de eerste gasten. Het hotel gaat ongeveer 75 kamers tellen en mikt op een beoordeling van vier sterren of hoger. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de zomer van 2020 was al het plan om het pand om te bouwen tot een hotel met 28 kamers in combinatie met kantoorruimtes. Dit plan ging niet door, en het is ook niet bekend waarom.

Nu heeft ondernemer Van Damme besloten om in de voormalige zeevaartschool aan de slag te gaan. De verbouwing gaat naar verwachting deze zomer beginnen. De uitkomst moet een vierplussterrenhotel worden, met nieuwe kamers in het souterrain en tientallen kleinere kamers van 14 vierkante meter.

Medisch centrum

Nadat de zeevaartschool ophield met bestaan, heeft het pand niet leeggestaan. Zo heeft een medisch centrum zich de laatste jaren gehuisvest in het gebouw. Van Damme had, toen de werkzaamheden van het medisch centrum eindigde, het plan om de bovenverdieping om te bouwen tot een hotel. Daar zat toentertijd een zorghotel. Toen de ondernemer hoorde dat hij ook het hele pand kon krijgen, koos Van Damme daarvoor.

Monument

Het pand is een Rijksmonument, wat kan zorgen voor de nodige uitdagingen. Van Damme stelt dat hij dit juist leuk vindt: “Daar zitten regels en voorwaarden aan en daarom gaan we er alles aan doen om die mooie dingen ook terug te laten komen in het hotel.” Hij vindt dat het pand karakter en sfeer uitstraalt.

Er komen vier verdiepingen met luxe hotelkamers en suites in Hotel de Zeevaartschool. Daarnaast staat er een torentje dat erg iconisch is voor het gebouw. Het is nog niet duidelijk wat Van Damme hiermee wil doen. Maar hij heeft wel ideeën. Hij denkt dat het mogelijk is om er een suite voor twee personen van te maken. De ondernemer denkt anders aan het openstellen van de toren voor alle bezoekers. “Het is een prachtige plek om foto’s te maken”, aldus Van Damme.

Hotel Britania

Het is niet het enige hotel aan de boulevard in Vlissingen dat wordt gebouwd. Ook hotel Britannia komt later in Vlissingen. De ondernemer ziet het niet als een probleem. Hij stelt dat je altijd zult blijven concurreren met elkaar, maar dat ze elkaar ook kunnen versterken. De ondernemer merkt op dat zij allemaal meer mensen naar Zeeland willen trekken.

Door: Nationale Horecagids