Gemeente Halderberge geeft toestemming voor bouw hotel met 200 bedden

Door Redactie Nationale Horecagids
4 min
Gr8 Real Estate heeft groen licht gekregen van de gemeente Halderberge voor de bouw van een hotel op Borchwerf II. Zo kan Gr8 Investments op de laatste uitgegeven kavels de bouw starten van het hotel, meldt BN de Stem.

De plannen voor het hotel waren een grote droom voor de directie van Borchwerf II. Die ziet graag een hotel aan de A17, in het midden van de bedrijven. Gr8 Investments zag daar ook wat in. De ondernemers van Gr8 Investments zijn de kleinzonen van Gerrit van der Valk, Bas en Bob van den Nieuwenhuyzen. Momenteel hebben zij al zeven hotels in Breda, Oosterhout en Almere.

Nieuw hotel

Het hotel op Borchwerf II wordt dus het achtste hotel van Gr8 Investments. De naam komt van ‘gr’ en het Engelse ‘8’, dat samen wordt uitgesproken als ‘great’. Het hotel komt op een locatie in een horecacluster, naast een McDonald’s, Délifrance, Beren Eetcafé en Bom Engineering. Daar ligt nog een ongebruikte kavel van 11.000 vierkante meter.

In de aanvraag van het hotel zou het gaan om een hotel met 200 bedden en een aanvullende zalencentrum, een restaurant en speelautomatenhal. Voor die speelhal en de bouwhoogte is het bestemmingsplan nog aangepast. Het hotel gaat ongeveer dertig meter hoog worden.

Overnachting voor internationale bedrijven

Het college van Halderberge is positief over de komst van het hotel. Die zien dat de vraag naar overnachtingsmogelijkheden voor grote internationale bedrijven groot is op de Borchwerf II.

Vanuit de ondernemerskring is echter wel bezwaar gemaakt tegen de komst van het hotel. Zo wordt er gesteld dat er onvoldoende duidelijkheid is over de verkeersafwikkeling. “Een hotel erbij en alle verkeer langs slechts één ontsluitingsweg naar de A17 is niet de meest ideale situatie.”

Door: Nationale Horecagids