Hoogste punt bereikt van nieuw ibis Styles Rotterdam Ahoy

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
De bouw van het nieuwe ibis Styles Rotterdam Ahoy-hotel is in volle gang. Afgelopen week bereikte deze het hoogste punt: een plaquette werd geplaatst op 40 meter hoogte, door Chantal Zeegers (wethouder van Klimaat, Bouwen en Wonen in Rotterdam). Hiermee werd het hoogste punt van het hotelgebouw officieel afgebakend. Dit meldt Hospitality Management.

De wethouder geeft aan dat de komst van het hotel een mooie toevoeging is aan het Hart van Zuid. Dat gebied groeit volgens haar uit tot een nieuw volwaardig centrumgebied. “Het hotel nodigt uit langer in het centrum te blijven en te genieten van alles wat het te bieden heeft.” Het hotel wordt duurzaam gebouwd, stelt ze, met zonnepanelen op het dak en het gebruik van de restwarmte van de Rotterdamse industrie.

Oplevering na zomervakantie

Foruminvest vierde de mijlpaal samen met vertegenwoordigers van Accor, HR Group, de gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, aannemer BOBgroep en andere betrokkenen. Het hotel is voorheen jarenlang verhuurd aan het Duitse HR Group en gaat binnenkort dus het label ibis Style van Accor dragen. De oplevering wordt verwacht na de zomervakantie. Aannemer BOBgroep realiseert de bouw en inrichting in opdracht van Foruminvest.

De directeur van Foruminvest, Aerjen Koeneman, geeft aan dat de bouw van het hotel goed past binnen de hun focus past. Daarnaast is de combinatie van een grote vraag naar hotelkamers bij het Rotterdamse Ahoy en de goede bereikbaarheid van het hotel een goede basis voor een succesvolle exploitatie, zo stelt Koeneman.

Door: Nationale Horecagids