Eigenaar Hotel aan de Linge in Kedichem vecht asielopvang aan

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
De eigenaar van Hotel aan de Linge in Kedichem stapt naar de rechter om te voorkomen dat zijn hotel de functie van asielopvang krijgt. De gemeente Vijfheerenlanden en de exploitanten hebben besloten het hotel een jaar lang te gebruiken voor de opvang van 58 asielzoekers. Via een kort geding kan de rechter besluiten de hoteleigenaar gelijk te geven, waardoor de asielzoekers vanaf 1 maart mogelijk geen woonplek hebben. Dit meldt RTV Utrecht. 

Op 1 maart sluit de noodopvang in Lexmond. De gemeente moest daarom met spoed op zoek naar een andere plek om asielzoekers te huisvesten. De keuze viel op Hotel aan de Linge. Het echtpaar dat het hotel runt is akkoord gegaan met de opvangplannen, maar de eigenaar niet.

Toegankelijk voor publiek

Volgens de advocaat van de eigenaar moest hij via de media vernemen wat de plannen met het hotel zijn. “In de huurovereenkomst is helder opgenomen: dit hotel moet voor publiek vrij toegankelijk zijn. Zoals een hotel bekend staat, dat je er een ijsje en drankje kan doen. En dat gaat door de komst van de asielzoekers niet meer.” Het maakt de eigenaar niet uit wie er in het hotel verblijft, maar dat het hotel in feite op slot gaat wel. De sloten van de kamers worden aangepast en de bedden worden verhuisd.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky