Entreegebied Leiden Bio Science Park krijgt hotel en hoogbouw

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Er komt een nieuw hotel in het entreegebied van het Leiden Bio Science Park, zo schrijft wethouder Spijker aan de gemeenteraad. Naar het hotel is er volgens de hoogbouwvisie ook ruimte voor hoogbouw. De ontwikkelaar Lingitto stelt dat het mogelijk is om op drie plekken hoogbouw neer te zetten van maximaal 70 meter hoog. Dit meldt Sleutelstad.

Volgens de ontwikkelaar is er ruimte voor een hotel in het entreegebied. Daar moeten 200 kamers beschikbaar komen. Dat is mogelijk door de nieuwe horecavisie die de gemeente hanteert. Die stelt echter wel dat de hoogte van de hoogbouw anders is dan in het bestemmingsplan is opgenomen. Daarin zou het gaan om gebouwen van 40 meter hoog in plaats van 70 meter. Omdat het wel past binnen het nieuwe beleid wordt er een wijziging gemaakt in het bestemmingsplan.

Oplevering

In juni worden de eerste gebouwen opgeleverd. Die moeten ruimte bieden voor zevenhonderd studenten. Daarna beginnen de werkzaamheden op het volgende kavel, waar 160 woningen voor stafmedewerkers van de universiteit, 18 woningen voor starters en 25 vrijesectorwoningen komen. Die worden na twee jaar opgeleverd.

Door: Nationale Horecagids